miercuri

Sfantul Ioan, Inaintemergatorul si Botezatorul Domnului


A doua zi dupa Sfanta si dumnezeiasca Aratare, adica Botezul Domnului, Biserica a rinduit inca de la inceput a se praznui soborul cinstitului si slavitului prooroc Ioan, Inaintemergatorul si Botezatorul Domnului, caci se cadea a cinsti cu praznic pe cel ce a slujit la taina Botezului dumnezeiesc, punind mina sa pe crestetul Stapinului.
Deci, indata dupa Botezul Domnului, Botezatorul se cinsteste de toti si cu cintari se slaveste, pentru ca prin sobor se intelege adunarea poporului in biserica, la cintarea si slavirea lui Dumnezeu, intru cinstea si lauda marelui Ioan, Inaintemergatorul si Botezatorul Celui ce se praznuieste.
Un sobor ca acesta, macar ca se savirsea la toate bisericile ce sint in toata lumea, ba inca se savirseste si astazi; insa se face mai ales mare praznuire in bisericile zidite in numele Botezatorului, precum oarecind in biserica lui de linga Iordan, unde a botezat pe Hristos; in Sevastia, unde s-a taiat de catre Irod; in Antiohia, unde mina lui cea dreapta a fost dusa de Sfintul Evanghelist Luca, si in Constantinopol, unde acea sfinta mina se adusese din Antiohia si unde mai ales se facuse soborul acela, de vreme ce se adusese mina chiar in seara dumnezeiestii Aratari, cind se face sfintirea apelor.
Se parea atunci ca insusi Botezatorul soseste nevazut la sfintirea apelor, facindu-se bucurie imparatilor si la tot poporul, care cu multa praznuire savirsea soborul lui, dupa ziua dumnezeiestii Aratari. Deci, sa savirsim si noi cu bucurie duhovniceasca soborul Sfintului marelui Ioan, Inaintemergatorul si Botezatorul, rugindu-l sa mijloceasca pentru noi catre Stapinul Hristos, ca sa fim si noi in Biserica celor ce praznuiesc vesnic, in locasul cel nefacut de mina si acolo, in ceruri, sa auzim glasul celor ce dantuiesc si praznuiesc dumnezeiestile aratari cele vesnice, saturindu-ne cu ei de vederea fetei lui Dumnezeu, Care Se arata sfintilor Sai; si sa slavim cu toate cerestile cete pe Tatal, pe Fiul si pe Sfintul Duh, in veci. Amin.

Un comentariu:

  1. Mulțumesc pentru tot Dr. Ellen! După ce te-am contactat pentru a mă ajuta să nu mai divorțez de soțul meu, soțul meu a încetat să mai depună acte de divorț și lucrurile stau mult mai bine. După cum ai spus, tot procesul de divorț a fost anulat, femeia rea ​​care a creat probleme în căsnicia mea a părăsit soțul meu și acum suntem foarte fericiți împreună. Împărtășesc această experiență de viață cu oricine se confruntă cu provocări similare în relația lor, căsătorie sau orice altă problemă. , o puteți contacta pe Dr Ellen pe WhatsApp +2349074881619
    Ea este competentă în următoarele vrăji:
    * vrăji de dragoste
    * vrăji de căsătorie
    * vrăji de bani
    * vrăji de frumusețe
    * Vrăji de noroc
    * Vrăji de atracție sexuală
    * Vrăji de vindecare a SIDA
    * Vrăji de loterie
    * Blestemele elimină imediat vrăjile
    * Vrăji de protecție
    * Vrăji de loterie
    * Vrăji norocoase
    * Vraja de fertilitate
    * Inel de telekineză 💍
    E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    RăspundețiȘtergere